Zitos Butėnienės paroda Obeliuose

,,Audimas – tai mano gyvenimas‘‘, – taip apie savo kūrybą kalba tautodailininkė Zita Butėnienė.

Gimė 1949m. liepos 3d. Obelių apylinkėje, Visdievų kaime, keturių vaikų šeimoje. Audimu domėjosi nuo mažens, audė močiutė, mama , kaip ir visos tų laikų kaimo moterys. Pirmuosius darbus išaudė dar besimokydama septintoje klasėje. Tai buvo tautinės juostelės prie uniformų. Nuo 1976m. audimas tampa ne vien tik pomėgiu, bet ir darbu. Audė suvenyrų gamybos įmonėje ‚‚Tulpė‘‘, taip pat Vilniaus  dailės kombinate. Labiausiai patikdavo raštus kurti pačiai.

Nuo 1996 m.  yra  Lietuvos tautodailininkų sąjungos narė. Aktyviai dalyvauja rajoninėse, zoninėse parodose. Jos vingrių raštų rasime savo mamų ir močiučių butuose, o Zitos Butėnienės išaustus suvenyrus išsiveža išvykdami į miestus ne tik obeliečiai, bet ir tolimi svečiai.

Meilę liaudies menui audėja perdavė ir savo vaikams. Šis Rokiškio tautodailininkų puslapis gyvuoja jos sūnaus Vytauto Butėno  entuziazmo dėka.

Savo personalinę parodą tautodailininkė surengė Obelių istorijos muziejuje, minint Obelių miesto 500 m. jubiliejų. Zitos Butėnienės audiniai eksponuojami kartu su žinomo menininko Rimvydo Pupelio fotografijomis.

Obelių miesto 500m. jubiliejaus proga už nuoširdų neatlygintiną darbą Obelių krašto bendruomenės labui tautodailininkei įteikta Rokiškio rajono mero A.Blažio padėka.

Parodą  galima aplankyti iki spalio pabaigos.

Teksto autorė Jolanta Kareniauskienė

Nuoširdžiai dėkojame Sauliui Stanišauskui už parodos nuotraukas.

parodos akimirkos
parodos akimirkos
parodos akimirkos
parodos akimirkos
autoriai Z.Butėnienė ir R.Pupelis
autoriai Z.Butėnienė ir R.Pupelis
sveikinimai audėjai ir jos sūnui Vytautui
sveikinimai audėjai ir jos sūnui Vytautui
«
»