Ukmergės Kraštotyros muziejuje parodų salė atgijo naujam gyvenimui

Informacija iš puslapio: http://www.gzeme.lt/?s_id=1&n_id=7683

Kristina DARULIENĖ

Rajono Kraštotyros muziejaus vyr. rinkinių saugotoja

Iki vasario 28 dienos Ukmergės rajono Kraštotyros muziejaus rekonstruotoje keičiamų parodų-ekspozicijų salėje veiks tautodailininkų paroda „Žaislai“. Naują baltutėlę muziejaus galeriją nuspalvino 130 kūrinių. Juos įvairiomis technikomis sukūrė 27 Ukmergės krašto tautodailininkai ar nepriklausomi menininkai bei devyni autoriai iš Rokiškio krašto.

Jungtinės parodos tema „Žaislai“ išplėtė autorių kūrybinį lauką. Nors daugelio jų kuriamų objektų tikslinė grupė – vaikai, tačiau kai kurie temą suprato plačiau, todėl ne visi kūriniai yra skirti vaikų žaidimams. Nemažą grupę eksponatų sudaro objektai, kurie su tema susiję labiau simboliškai.

Parodos metu lankytojai galės ne tik pasidžiaugti nertais, karpytais, tapytais, siuvinėtais, siūtais, austais, pintais, lipdytais, veltais, megztais, drožinėtais, rištais, žiestais tvariniais, bet taip pat ir balsuoti, rinkti patį gražiausią darbą. Parodos uždarymo, kuris planuojamas vasario 28 dieną, 15 valandą, metu bus paskelbtas populiariausias kūrinys, o vienas ar net keli autoriai bus paskatinti dovanomis.


Kraštotyros muziejuje – 27 autorių sukurti žaislai.

«
»