Kalėdinė tautodailininkų mugė

Pravėrus paslaptingas duris, žengiame į stebuklingąją spintą ir patenkame į pasakiškąją tautodailininkų mugę . Visos kartos – ……..

nuo senovės iki dabarties ,neišmetant sovietinio laikmečio, sugulė Tautodailės galerijoje. Po egle nostalgiškas žaislinis sunkvežimis ,molinė lėlė ,šalia – tarpukario radijas ,o tas senasis 1920 metų gramofonas nukels į tolimąją praeitį ir galbūt paniūniuosite mintyse skambančią melodiją .Žavėdamiesi mirksinčių girliandų švieselėmis, žvilgsnį sustabdome ties žibalinėmis ,,lektarnėmis,, .O čia dar ,,žarijinis,, virdulys ,vaaauuuu….ir dar žarijomis kaitinamas lygintuvas ,o ten tikras ,senovinis arklinio vežimo ratas ….Laiko ratu keliaujame į šiandieną. Su vidine palaima renkam artimui rankų darbo kalėdines dovanas .Renkame, skiname tarsi nuo apsirėdžiusios obels ,bet ne obuolius,o vilnonius nykštukus, šiaudinius paukštukus ,traukiam iš dėžių mūsų stebukladarių bemiegėmis naktimis su didele meile bei pagarba puoselėjamam tradiciniam amatui – sukurtus vilnos ,molio ir kitus rankdarbius, vaišinamės tautodailininkų rinkta ir paruošta kvapnia čiobrelių arbata ,skanaujame pasakiško skonio sausainėlius, ir dar norisi pasakoti ,pasakoti ir pasakoti …..Bet ką čia pasakoti? Geriau vieną kart pamatyti, nei dešimt kartų papasakoti .

Laukiame Jūsų Nepriklausomybės a.8 TAUTODAILĖS GALERIJOJE įėjimas už stebuklingo gražiojo važio   Kurį paliko ……..Gal atspėsite patys?
Už originaliausią atsakymą Jūsų laukia staigmena

Jau nuo Lapkričio 28 dienos
Kasdien nuo 10 val. ryto iki 20. val vakaro

«
»