Audėjos Genės Šimėnienės darbų paroda

Rokiškio krašto muziejuje vyksta audėjos Genės Šimėnienės darbų paroda 2013 07 25-2013 09 01. Parodos pristatymas rugpjūčio 15d 14val.

Tautodailininkė Genė Kiaulėnaitė – Šimėnienė gimė 1945m. Sausio 3d. Šiurpikių k., Skapiškio valsčiuje. Audimo mokėsi nuo mažens, nes motina buvo garsi kaimo audėja. Beje, pastaroji taip pat šio amato mokėsi iš savo motinos.

Nuo 1963m. G. Šimėnienė dirbo „Nemuno“ fabrike. Baigusi fotografų kursus, kurį laiką dirbo fotografe-retušuotoja, o nuo 1980m vėl sugrįžo prie audimo amato – dirbo audėja Kupiškio, Jėkabpilio (Latvijos respublika) dailės kombinatuose. 1991m įkūrė personalinę įmonę-užsiėmė audimo amatu, šiuo metu amatininkės veikla užsiima su verslo liudijimu. Gyvena Juodupėje, Rokiškio rajone.

Genė Šimėnienė nuo 1990 metų yra Tautodailininkų sąjungos narė. Ilgą laiką buvo Rokiškio rajono  Tautodailininkų sąjungos pirmininkė.

Genė Šimėnienė 1991 metais pirmą kartą dalyvavo parodoje Rokiškyje. Vėliau kasmet yra nuolatinė  tautodailės parodų dalyvė.  Genės Šimėnienės audiniai yra žinomi ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Jos audiniais grožėjosi Latvijos, Švedijos, Norvegijos, Vokietijos, JAV meno mėgėjai.

«
»