Kaziuko mugė ,,Benedikto turguje,,

Benedikto turguje Rokiškio tautodailininkai pristatys edukacines senųjų amatų pamokas ir visi kartu pinsim rekordinio dydžio KAZIUKO KREPŠĮ!

„Rakiškia” tautodailininkai bei amatininkai kartu su Kriaunų karčiama pavergs ne vieno Jūsų širdis. Tautodailininkė Violeta Jasinevičienė mokys vilnos vėlimo paslapčių, su tautodailininku Romualdu Kaminsku išmoksite prakalbinti medį. Sertifikuotų tautinio paveldo produktų tradicinė amatininkė, senojo audimo amato puoselėtoja Genė Šimėnienė supažindins Jus su audimo amatu, su tautodailininke Rita Vaitiekauskiene išmoksite rišti margaspalves juostas, kartu su tautodailininke, pynėja iš vytelių Augenija Ruželiene pinsite krepšius. Tautodailininkė Irina Kalnietienė užims Jus rankdarbiais, o Rokiškio tautodailininkų pirmininkė Birutė Dapkienė kartu su tautodailininke Vanda Irena Leščiova praves šiaudinių stebuklų edukaciją. Agnė Karpovienė apgaubs „vilnone šiluma”, šeimyninis duetas – tautodailininkai Nerijus ir Rasa Janušauskai supažindins su medžio drožybos amatu,Tautodailininkės  vilnos vėlėjos   Miglanda Alesiejienė ir Jūratė Deksnienė supažindins Jus su savaisiais amatais.Taip pat galėsite įsigyti Sertifikuotų tautinio paveldo produktų tradicinė amatininkės, senųjų audimo, mezgimo, siuvimo ir siuvinėjimo, audimo amato puoselėtojos Alės Gegelevičienės rištinių juostų,šiaudų dirbinių. kiti tautodailininkai mielai praves pamokas apie įvairių sričių tradicinius amatus.
Nuotaikingas, teatralizuotas kiemelis „Kriaunų karčiama” supažindins žmones su mūsų krašto tradicijomis, pademonstruos Kriaunų krašto kulinarinį paveldą: pyragą, košes, naminį duonos alų, dainas, muziką. 
Esate visada laukiami Benedikto turguje – išskirtinės kokybės ir tautinio paveldo puoselėjimo vietoje!

www.benediktoturgus.lt

«
»