Atostogauju kudamas

Daugeliui mūsų vasara – atostogų, kelionių ir atradimų metas. Gera su šeima, draugais smagiai leisti laisvalaikį, įgyvendinti susikaupusius kūrybinius užmanymus. Tikslingai leisti laisvalaikį kartu su tautodailininkais rugpjūčio antrąją savaitę projekte ,, Atostogauju kurdamas“ pakvietėme ir Obelių miestelio vaikus bei jaunimą. Pasinerti į kūrybinius sumanymus, susipažinti su savo krašto tautiniu paveldu ir neišbandytomis kūrybos technikomis panoro nemažas penkerių – trylikos metų atostogautojų būrys. Kad vaikai atostogų metu išties buvo pasiilgę prasmingos veiklos ir bendravimo su draugais turinčiais polinkį kūrybai išdavė tai, jog į stovyklos užsiėmimus kasdien rinkdavosi gerokai prieš sutartą laiką ir visai neskubėdavo išeiti pasibaigus užsiėmimams.

Projekto dalyviai turėjo galimybę susipažinti su karpiniais liaudies mene, patys mokėsi karpyti ir karpinius panaudoti švenčių dekore. Net patys mažiausieji puikiausiai išmoko megzti ,, mezgimo lėlyte“ ir pasidaryti puošnią sagę, ar segtuką į kasas. Su didžiausiu užsidegimu buvo kuriamos puošnios segės, dekoruojamos skrynutės ir vazelės. Gaminome suvenyrus iš odos ir nugludintų šakelių. O kiek kantrybės prireikė kuriant iš vilnos mielą žaisliuką ar smagų skirtuką į knygą. Mokėmės klijuoti atvirukus iš šiaudelių, pinti juostas. Susipažinome su šilko tapybos subtilumais.

Paplušėjome iš peties ir įsitikinome, jog atostogauti galima ir kuriant. Projekto metu  buvo sukurta daugybė darbelių, kuriuos iki rugsėjo mėn.6 d, eksponuojame Obelių miestelio bibliotekoje, gal ir kiti vaikai pasižiūrės ir užsimanys kurti.

Su projekto dalyviais kartu kūrė tautodailininkės Gita Kolosovienė, Loreta Urbonienė, Jolanta Kareniauskienė.

«
»