Respublikinė prakartėlių (Betliejų) paroda Rokiškio krašto muziejuje

Rokiškio krašto muziejuje nuo gruodžio 10 iki sausio 27 dienos vyko 13-oji respublikinė  prakartėlių proda, kurioje buvo eksponuota 51 prakartėlė iš 15 rajonų. Daugiausia iš Kauno ir Rokiškio r.- po 12 prakartėlių, Utenos r.-7, Kupiškio-4.

Nešildomoje muziejaus klėtyje įkurdintos prakartėlės iš įvairiausių mežiagų ir atliktos įvairiomis technikomis spinduliavo kūrėjų rankų ir širdžių šiluma. Tai daugiausia medžio  ir keramikos darbai.

Parodos uždarymo dieną, dvaro menėje kalėdinę dvasią palaikė pernai Prezidentūros rūmuose reprezentacinėje salėje eksponuota ,,Vasaros dailės  akademijos”- vaikų namų auklėtinių popierinė prakartėlė. Anelės Araminienės iš Utenos prakartėlė puošė foje. Danutės Stočkuvienės prakartėlė iš vilnos puošė pagrindinės menės židinį. Muziejininkai su didele meile ir išmone ieškojo netradicinių erdvių eksponavimui.

Sausio 27 d. į prakartėlių konkursinės parodos uždarymo šventę suvažiavo  gausus burys dalyvių ir svečių. Moterų vokalinio kvarteto atliekamos kalėdinės giesmės renginiui suteikė iškilmingumo. Pakili nuotaika, draugiški veidai ir jauki aplinka- taip apibūdinčiau renginio dvasią. Kiekvienas autorius buvo pminėtas šiltu žodiu, apdovanotas prakartėlių parodos katalogu, kalendoriumi su visų prakartėlių nuotraukomis kt. specialiais prizais.

Labai džiaugiuosi, kad Krašto muziejaus kolektyvas sugeba sutelkt visus darbui, sudaro puikias sąlygas eksponuoti darbus, sukviečia į šventes ir taip maloniai bendrauja su tautodailininkais ir kitais kuriančiais žmonėmis. Ne daug kas gali tuo pasigirti.

Pasakojo Danutė Stočkuvienė

«
»