Folkloro ansamblis „Gastauta“ švenčia 30-ąjį gimtadienį

Rokiškio kultūros centro folkloro ansamblis „Gastauta” švenčia 30-ąjį gimtadienį. Ta proga sausio 28 d. Kultūros centre vyko koncertas „Gastauta“ ir draugai“. Jame, be šio ansamblio narių, dalyvo  jų bičiuliai iš Ukmergės, Kupiškio, Zarasų, Birštono, Panevėžio ir  Pasvalio.

Dalyvių buvo daug, bet ir klausytojų pilnutėlė salė. Skambi muzika, dainos, šokiai ir gražūs linkėjimai neleido nuobodžiauti. Ukmergės kultūros centro folkloro ansamblis “Dagilėlis”(vad.J.Martinkutė) kartu su dainomis ir gražiais linkėjimais, dovanų atvežė -geriausio Ukmergės drožėjo, Rimanto Zinkevičiaus, kaip jie patys didžiuodamiesi sakė, dovaną paukštuką-švilpuką, kad visada prireikus juos prisišauktų.

Prieš 30 metų „Gastautos“ folkloro ansamblį įkūrė ir beveik dešimtmetį jam vadovavo folkloro judėjimo Rokiškyje pradininkas Algirdas Svidinskas, kuris išvykdamas iš Rokiškio ansamblio vairą perdavė Nidai Lungienei ir Giedriui Viduoliui.  Taigi p. Nida „Gastautai“ vadovauja jau du dešimtmečius.

Ansamblyje visus 30 metų dainuojančių žmonių nėra tiek daug. Viena iš jų- balsingoji Renata Sesickienė. Kiti dainorėliai prisijungė  vėliau. Jų tarpe ir mums gerai pažystamas, tautodailininkas,  Igoris Kovalevskis.

Per savo veiklos metus kolektyvas sulaukė pripažinimo ne tik Lietuvoje, bet garsino ją ir užsienyje.

Nuotraukos iš renginio:

 

«
»

Atsakymai į “Folkloro ansamblis „Gastauta“ švenčia 30-ąjį gimtadienį”: 2

  1. Taisykit klaidą

    Sveiki, vos ne metams prabėgus pamačiau šį straipsnį ir labai didelę, sakyčiau grubią klaidą. Savo draugus sveikino ir šventėje dalyvavo Ukmergės folkloro ansamblis „Dagilėlis” ir vadovė Jūratė Martinkutė, o ne tie, apie kuriuos jus rašote. Matyt, kad straipsnio autorius nei buvo, nei matė, o rašo… Man pikta!
    Jūratė Martinkutė

    1. Renata

      Ačiū p. Jūratei už piktus pataisymus. Jei dar klaidų rasite būtinai mums parašykite-pataisysim. Koncerte tikrai buvau, rankom plojau ir kojas kilnojau kaip buvo linksma. Kadangi nesu nei korespondentė, nei rašytoja, tai ir neįsiminiau visko…atleiskite, bet labai norėjau ir kitiems apie renginį papasakoti.
      Renata Sarajevienė