Tautodailininkų paroda Juodupės miestelio 105-ojo jubiliejaus šventėje

2012m.Birželio 16 d. Juodupės miestelis švntė 105-ąsias įkūrimo metines. Švč. Aušros Vartų Dievo Motinos bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios už Juodupės miestelio gyventojus, kraštiečius ir svečius.Vyko krepšinio turnyras „3×3“ Juodupės miestelio taurei laimėti.

Centrinėje aikštėje veikė rankdarbių mėgėjų ir tautodailininkų mugė. Augenija Ruželienė demonstravo pynimą iš vytelių,  Igoris Kovalevskis džiugino pirkėjus gražais moliniais gaminiais. Miestelyje šurmuliavo Juodupės gimnazijos ir Onuškio, Lukštų, Didsodės bei Aleknų kaimų bendruomenių kiemeliai.

Juodupės kultūros centre vyko rankdarbių paroda. Joje savo kūrinius eksponavo Juodupėje gyvenantys tautodailinkai.  Genė Šimėnienė austus rankšluoščius, Robertas Žaliukas medžio skulptūras. Jolita Aleksejienė, Rasa Čypaitė, Loreta Michailovienė ir Jolanta Varnienė paruošė daug gražių nerinių, papuošalų, keramikos, paveikslų ir kitokių rankdarbių ekspozicją. Renginio metu Virginija Valikonienė pristatė žiūrovams dvi megzstų drabužių kolekcijas.

Renginio organizatoriai kvietė susipažinti su kadaise gersėjusio miestelio istorija ir dabartimi miestelio muziejuje. Besidominčių tekstile laukė ekskursija po UAB „Baltic Mills” tekstilės fabriką ir bei gerai pasilinksminti šventiniame koncerte.

Renata Sarajevienė

 


«
»