Šventinė nuotaika konkursinėje parodoje „Velykų laukimas“

Beveik visą mėnesį  krašto muziejuje veikusi konkursinė paroda „Velykų laukimas“ sulaukė nemažo lankytojų būrio ir palankių įvertinimų. Idėją organizuoti  šią parodą pasiūlė aktyvus mūsų rajono tautodailininkas Danas Stočkus, o tautodailininkų sąjungos Rokiškio skyriaus pirmininkė Renata Sarajevienė sėkmingai ją organizavo, sukvietusi ne tik mūsų rajono kūrėjus , bet ir tautodailininkus iš Kupiškio, Biržų, Ukmergės rajonų.

Kadangi paroda konkursinė, tai darbams vertinti buvo sukviesta komisija, kuriai vadovavo muziejaus direktorės pavaduotoja Marijona Mieliauskienė. Iš 42 dalyvių  daugiau kaip 20 autorių kūrybos darbai buvo komisijos įvertinti. Ypač stengtasi atkreipti dėmesį į jaunųjų parodos dalyvių  kūrybos darbus, juos paskatinti tobulėti, nes parodoje buvo ir žymių kūrėjų, prestižinių respublikinių parodų  prizininkų  darbai.

Vaikų iki 14 m. grupėje komisija vienbalsiai įvertino Rūtos Kolosovaitės  veltus indelius margučiams, Gvido Sarajevo drožtas geldelę ir Velykų bobutės klumpę. Jaunieji parodos dalyviai stebino komisiją ir puikiomis Velykų  stalo dekoracijomis. Visų narių simpatijas pelnė Lukrecijos Čypaitės drožinėti  stilizuoti vazonai su žydinčiomis tulpėmis, Velykų žolyte.

Komisija gėrėjosi tautodailininkų  bei jų šeimų narių kūrybos darbais.  Visiems labai patiko Viktoro Kolosovo išraiškingų formų  mediniai indeliai margučiams, Rasos Grambovskienės nertos dekoracijos servetėlėms. Velykinės parodos puošmena – vašku marginti ir skutinėti margučiai ,- sukurti rokiškietės tautodailininkės Elenos Matuzonienės, komisijos pripažinti tradiciškiausiais. Originalų  dubenį – antytę, išdrožtą  tautodailininko Eriko Čypo, Augenijos Ruželienės pintus indelius kiaušiniams bei keramikės Astos Turčinskienės dekoruotą dubenį komisija įvertino prizinėmis vietomis. Vienas iš tituluočiausių  tautodailininkų ukmergiškis Rimantas Zinkevičius tautosakiniais  drožiniais – vištelės ir gaidelio traukiamais karučiais , – pilnais margučių, pelnė taip pat prizinę vietą.

Parodos lankytojai daugiausia simpatijų balsų atidavė medžio drožėjo  Vidmanto Zakarkos darbui „Nykštukų Velykos“.

Smagu, kad  prieš pat Velykas pavyko surengti puikią parodą, o dar smagiau, kad parodos dalyviai buvo pamaloninti geranoriškų rėmėjų  „Lašų duona“, picerijos „Apetito pizza“, pedagogų švietimo centro, drožėjo Gintaro Varno prizais. Ypač parodos organizatorė dėkinga Audrai ir Vidmantui Stasiškiams už gausius prizus.

Teksto autorė Giedrė Spundzevičienė. Fotografijos-Giedriaus Kujelio

DSC08623 DSC08670 DSC08697 DSC08763 DSC08815 DSC08862 DSC08647 DSC08659 DSC08740DSC08873

«
»