Taikomosios tautodailės dirbinių paroda-konkursas „Velykų laukimas“

Rokiškio krašto muziejuje veikia taikomosios tautodailės dirbinių paroda-konkursas „Velykų laukimas“. Konkurso organizatorius – Lietuvos tautodailininkų sąjungos Panevėžio bendrijos Rokiškio skyrius. Parodos-konkurso tikslas – skatinti Kupiškio, Biržų, Utenos, Ukmergės, Alytaus ir Rokiškio krašto tautodailininkų ir jų šeimos narių bei kuriančių draugų bendradarbiavimą ir aktyvų dalyvavimą tautodailės veikloje, užtikrinti tautodailės tradicijų puoselėjimą ir sklaidą, atskleisti ir pagerbti talentingiausius šio konkurso dalyvius.

Dalyviai varžosi trijose grupėse. Labiausiai džiaugiamės turėdami dalyvių I-vaikų grupėje. Dešimt dalyvių nuo 5-14 metų amžiaus. II-oje grupėje tautodailininkai, III-oje šeimos nariai ir draugai. Viso parodoje dalyvauja 42 dalyviai ir eksponuojama daugiau nei 70 darbų.

Prizininkus atrinks komisija:

                                                          Mirijona Mieliauskienė

                                                          Petras Blaževičius

                                                          Janina Komkienė

                                                          Nijolė Čirūnienė

                                                          Gintaras Varnas

Konkurso dalyviams prizus įsteigė šie rėmėjai: Rokiškio rajono savivaldybės švietimo centras, ŽŪB Audrupio paukštynas, UAB „Lašų duona”, Rokiškio krašto muziejus, picerija  Apetito Pizza, medžio drožėjas Gintaras Varnas, Rokiškio skyriau tautodailininkai ir kiti nepanorę skelbtis.

Renginio rėmjai

Prizus įsteigė picerija Apetito

Pasigrožėti velykiniais margučiais, kiaušinių indeliais, namų ir stalo dekoracijomis galite iki kovo 28d.  Kviečiame ne tik apžiūrėti darbus, bet ir balsuoti už Jums labiausiai patikusį, nes spe­cia­liu prizu bus apdo­va­no­tas kon­kurso daly­vis, kurio darbą geriau­siai įver­tins Rokiš­kio krašto muzie­jaus lankytojai.

Nugalėtojų vardai, pavardės ir jų kūrybiniai darbai bus paskelbti LTS Panevėžio bendrijos Rokiškio skyriaus svetainėje www.rokiskiotautodaile.lt

Nuotraukos Viktoro Kolosovo ir Giedriaus Kujelio

 

 

«
»