Konkursas rajono moksleiviams ,,Seni-nauji daiktai”

Rokiškio tautodailininkai , vykdydami pilietinio ir tautinio ugdymo projektą ,,Atverkime etninių turtų skrynią“, pakvietė rajono moksleivius dalyvauti parodoje-konkurse ,,Seni – nauji daiktai”. Konkursas vyko nuo 2009 m. spalio 21 d. iki gruodžio 4 d. Rokiškio krašto  muziejuje. Konkursą organizavo Lietuvos tautodailininkų sąjungos Panevėžio bendrijos Rokiškio skyrius, Rokiškio krašto muziejus, Rokiškio rajono savivaldybės švietimo centras.

Konkurso tikslas buvo paskatinti mokinius pasidomėkite etnografinės kultūros paveldu savo aplinkoje, apsilankykite savo senelių sodybose, kaimuose. Juk ten galima surasti daugybę senovinių daiktų, ar jų fragmentų, turinčių savo istoriją, savo dvasią ir, atrodytų, jau atgyvenusių, niekam nebereikalingų. Jūsų kūrybinės išmonės, netikėtų sprendimų dėka šie daiktai  virto meno kūriniais, buvo prikeltais naujam gyvenimui ir šiuolaikiškai prabilo apie praeitį.

Konkursui buvo pristatyta 32 darbai. Daugiausiai darbų sulaukta iš darželio/mokyklos ,,Varpelis“ ir Obelių gimnazijos. Išrinkti geriausius darbus padėjo dailininkas, Rokiškio jaunimo centro dailės mokytojas Arūnas Augutis; Romuvos gimnazijos dailės mokytoja Skaistė Vaičienė ir muziejininkė Marytė Mieliauskienė.

Ikimokyklinio ugdymo įstaigų auklėtinių kategorijoje geriausiais darbais įvardinti lopšelio darželio  ,,Pumpurėlis“ kolektyvinis darbas ,,Šviestuvas“ , darželio / mokyklos ,, Varpelis“ kolektyvinis darbas ,, Krepšeliukė“ ir Juodupės lopšelio – darželio darbas ,, Pasakėlių lagaminas“.

Pradinių klasių kategorijoje geriausiais darbais pripažinti dviejų darželio-mokyklos ,,Varpelis“ mokinių darbai: Emilijos Valantinavičiūtės ,,Mano ir močiutės“ ir Emilijos Klemkaitės  ,,Laivas“. Taip pat Obelių darželio-mokyklos du darbai: Ievos Dubickaitės ,,Iš močiutės kraičio skrynios“ ir Akvilės Garunkštytės, Viltės Kundelytės, Akvilės Kareniauskaitės darbas,, Gėlių sapnas“.

5-8 klasių kategorijoje apdovanojimus gavo Obelių gimnazijos mokinė Miglė Guogytė ir Rokiškio jaunimo centro mokinė Simona Raišytė.

Vyriausiųjų grupėje apdovanojimai atiteko Romuvos gimnazijos mokinei Neringai Daščioraitei už darbą ,, Mano batai“ ir Obelių gimnazijos mokinių Miglės Kazlauskaitės ,,Gyvybės medis“ ir Vaivos Deksnytės ,,Variacijos audimo tema“ darbams.

Dėkojame visiems konkurso dalyviams ir juos rengusiems mokytojams.

Jolanta Kareniauskienė

100_6198100_6212

«
»