Rokiškio tautodailės dienos Latvijos Subatės miestelyje

Tautodailininkai, vykdydami pilietinio ir tautinio ugdymo programos projektą ,,Atverkime etninių turtų skrynią”, savo kūrybą pristatė Latvijos Subatės miestelio bendruomenei.

Parodai savo darbus pateikė 11 tautodailininkų ir 5 laisvi kūrėjai iš Obelių krašto. Latviams demonstravome Loretos Urbonienės šilko tapybą ir veltinio darbus, Reginos Širvienės margučius, audėjų Zitos Butėnienės bei Genės Šimėnienės drobes, Jolantos Kulienės floristinius paveikslus, Jolantos Varnienės mezginius, aplikacijas, Ingos Kurklietienės ir Irenos Balčiūnienės dekupažo darbus, Palmyros Ivanauskienės nėrinius, Gitos Kolosovienės karpinius, Virginijos Tumėnaitės pintas juostas ir veltinio papuošalus, Inos Blieliūnienės verbas, Alės Gegelevičienės ir Rasos Čypaitės rankdarbius, Povilo Siniausko pyntus dirbinius ir tapytojo Aleksandro Spundzevičiaus paveikslus.

Latviai mūsų darbais galėjo gėrėtis visą rugsėjo mėnesį, o parodos uždarymas, įvykęs spalio 3d., sutapo su kasmetiniu Subatės miestelyje organizuojamu metų darbų užbaigimo renginiu-muge. Prie mugės šurmulio mielai prisijungėme ir mes, Rokiškio tautodailininkai. Viso renginio ir parodos uždarymo akcentu tapo Virginijos Valiukienės ir Jolantos Kareniauskienės megztų drabužių kolekcijų pristatymas.

Jolanta Kareniauskienė

G.Kolosovienės karpiniai
G.Kolosovienės karpiniai
Tapytojo A.Spundzevičiaus paveikslai
Tapytojo A.Spundzevičiaus paveikslai
Mugės dalyvės
Mugės dalyvės
V.Valiukienės kolekcija
V.Valiukienės kolekcija
«
»