Iš ,, Džiugo sakmių” sugrįžus

Rokiškio tautodailininkai dalyvavo Telšiuose vykusioje respublikinėje taikomosios tautodailės parodoje – konkurse ,, Iš Džiugo sakmių‘‘, kurią rengė Telšių savivaldybė ir Lietuvos tautodailininkų sąjunga. Organizatorių noras puoselėti etnografinių dirbinių tradicijas, siekti, jog šiuolaikiniai taikomojo liaudies meno dirbiniai būtų plačiai naudojami šiandienoje, sulaukė didžiulio palaikymo. Parodoje panoro dalyvauti 168 tautodailininkai iš visos Lietuvos. Kiekvienas dalyvis parodai privalėjo pateikti po penkis savo kūrinius, tad paroda buvo iš ties gausi ir labai įvairi. Kaip ir priklauso šeimininkams, parodoje gausiausiai dalyvavo Žemaitijos tautodailininkai. Paroda buvo konkursinė, tad kompetentingai komisijai teko gerokai paplušėti, kol iš tokios gausybės stiprių darbų atrinko verčiausius apdovanojimų. Jais buvo pripažinti Mažeikiškių Raimondos ir Vytauto Ramanauskų dirbiniai iš tošies, Adelės Monstavičienės, taip pat iš Mažeikių, siuvinėti rankdarbiai. Pagrindinis prizas atiteko tautinių kostiumų kūrėjai Zitai Paulikienei iš Gargždų.

Rokiškio tautodailininkams atstovavo Z.Butėnienė, R.Čypaitė , A.Gegelevičienė, V.Erslovienė, J.Kareniauskienė , G.Kolosovienė, I.Kovalevskis , P.Siniauskas, J,Varnienė, L.Urbonienė, D.Stočkus, D. Stočkuvienė, G.Šimėnienė,  V.Zakarka.

Rokiškio tautodailininkai nuoširdžiai dėkoja Rokiškio savivaldybės administracijai ir Rokiškio krašto muziejui už suteiktą galimybę dalyvauti parodoje.

Jolanta Kareniauskienė

Nuotraukos Romualdo Kaminsko

«
»