Pabuvojus Panevėžio krašto ataskaitinėje parodoje

Sužydėję kaštonai kasmet sukviečia visus Panevėžio krašto tautodailininkus į ataskaitinės parodos aptarimą Panevėžio miesto dailės galerijoje. Šiais metais savo kūrybą eksponavo 212 tautodailininkų iš Anykščių, Biržų, Kupiškio, Pasvalio, Panevėžio, Rokiškio ir Ukmergės. Lankytojai galėjo grožėtis 702 visų tautodailės šakų kūriniais. Rokiškio tautodailininkams atstovavo 30 kūrėjų su 75 kūriniais. Renginio dalyvius savo megztų drabužių kolekcijų demonstravimu džiugino dvi Rokiškio mezgėjos: Virginija Valiukienė pateikė proginių drabužių kolekciją, o Vida Erslovienė susilaukė gausių pagyrų už labai vientisą, liaudiškais eglės motyvais kurtą mezginių kolekciją.

Džiugu, jog Rokiškio tautodailininkų gretos pasipildė septyniais naujais nariais. Tai tapytojas Romas Janukaitis iš Jūžintų, vilnos vėlėja Viktorija Pugžlytė iš Rokiškio, keramikos ir papuošalų kūrimo meistrė Laima Skruodienė iš Rokiškio, dvi mezgėjos – Rasa Palivonienė iš Panemunio ir Loreta Michailovienė iš Juodupės bei pirmoji tautodailininkų šeima – Danas ir Danutė Stočkai iš Žiobiškio. Danas kuria originalius medžio dirbinius, Danutė velia vilną ir kuria skiautinius.

Parodžius ką nuveikėm patys, pamačius ką sukūrė kiti, vėl kibsim į naujus kūrybinius užmanymus ir veiklas, imsimės įgyvendinti projektus. Šiemet bus finansuojami trys rokiškio tautodailininkų pateikti projektai: nevyriausybinių organizacijų projektas ,, Tautodailė šiandienoje – 2″, visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos priemonių įgyvendinimo rėmimo projektas ,, Esu sveikas, nes kuriu” ir vaikų ir jaunimo socializacijos projektas ,, Atostogauju kurdamas”. Belieka palinkėti darnos ir susitelkimo darbuose.

Jolanta Kareniauskienė

Nuotraukos Gitos Kolosovienės ir Dano Stočkaus.

«
»