Užburiantys meistrų darbai atvilioja svečius net iš Japonijos

Japonė Noriko Shibuya keliauja po pasaulį ir ieško įdomesnių , savitą stilių turinčių dirbinių. Kaziuko mugėje žavėjosi ir pirko Dano darbus. Užsimezgė šiltas bendravimas. Prireikė gestų ir  piešinių. Kvietėme atvykti į Rokiškį, nors tikrai sunku buvo patikėti, kad tai realu.

Kaziuko mugės metu japonė sutiko dar vieną mūsų kraštietė Elvyrą Keršulienę. Tautodailininkės  juostos, kaklajuostės, mezginiai taip pat krito į Noriko akį. Be to moteris taip pat kvietė atvykti į Rokiškį.

Nepraėjo nė pusė metų, o tolimosios rytų šalies dukra  mus susirado. Atvyko pabendrauti ir įsigyti darbų. Viešėjo pas E. Keršulienę ir Danutę ir Daną Stočkus. Ragavome sūrį su šviežiu medumi.  Įvertinimas – ,,labai skanu, gerai“ . Parodėme Rokiškio krašto muziejų. L.Šepkos ekspozicija ją tiesiog užbūrė. Viešnią nudžiugino tuo metu veikusios Šešelgių šeimos darbų Japonijos tema parodoje, gimtojo miesto  Osako akvarelė .

Linksėdama galva ir plačiai šypsodamasi dažnai kartojo ,,Rokiškis gražu“, ,,gerai“. Atsisveikino  žodžiais ,,iki Japonija‘‘- kvietė atvykti į jos gimtą šalį.

Danutė Stočkuvienė

«
»