Meno galerija po atviru dangumi

Rokiškio kultūros centras langinių tapymo plenerus organizuoja nuo  2005 m. Tuo siekiama atgaivinti namų puošybos tradiciją. Idėjos ir projekto autoriai -dailininkų klubo ,,Roda“ vadovas Arūnas Augutis ir Rokiškio kultūros centro direktorė Nida Lungienė.

Šių metų liepos 8-12 d. Rokiškio kultūros centre vyko 8-asis langinių tapymo pleneras, kuriame dalyvavo 13 dailininkų iš Lietuvos ir Latvijos. Menininkai, pasiryžę sukurti nuolat po atviru dangumi veikiančią meno galeriją, kuri šiais metais pasipildys 28 langinėmis. Jos papuoš dar 6 Respublikos gatvės namus. Aštuoniuose pleneruose yra nutapyta 220 langinių.

Dailininkės Gintarė Markevičienė ir Asta Keraitienė pasirinko tapyti šviesos, taurumo ir vilties simbolį-leliją. Plenero vadovas Arūnas Augutis kartu su Juliumi ir Romualda Zareckais darbavosi prie langinių, kurios puoš namą, kuriame prieš daug metų veikė mėsos parduotuvė. Tad ir piešiniuose daug gyvūnėlių. Aurimės ir Sigito Daščiorų tapytas langines puošia  senieji baltų kultūros paveldo simboliai. Dailininko Arvydo Bagdono ir Arūno Uoginto lagnines puošia mėnulio motyvas. Komandoje dirbo Inga Vagone su Žilvinu Misiūnu.

Trečią kartą Rokiškio langinių plenere dalyvauja svečiai iš užsienio. Šiais metais plenere dalyvavo dailininkės iš Daugpilio (Latvija) Una Gura ir Natalija Marinoha. Menininkės pasakojo seniai girdėjusios apie šį plenerą ir pačios siūlėsi atvažiuoti.

Plenero dalyviai lankėsi Salų dvare, susitiko su keramiku Igoriu Kovalevskiu. Kol teptukai islėjosi virkdė armoniką ir aptarinėjo nuveiktus darbus.

Smagu,kad vyksta toks renginys. Juk kiekvienais metais miestelis tampa vis gražesnis ir džiugina ne tik miestelėnus, bet ir svečius.

Sveikiname plenero dalyvius. Linkime naujų idėjų ateinantiems metams.

Informacija ir nuotraukomis pasidalino Nida Lungienė

 

«
»