Dailės galerijoje – Panevėžio krašto tautodailės paroda

Panevėžio miesto Dailės galerijoje visą mėnesį (2015 04 17- 05 16) vyko tradicinė Lietuvos tautodailininkų sąjungos Panevėžio krašto bendrijos tautodailės paroda. Krašto tautodailės parodos Dailės galerijoje rengiamos nuo 1990 metų. Jos sulaukia didelio visuomenės dėmesio ir yra bene labiausiai lankomos galerijos parodos. Joje darbus pristatė tautodailininkai iš Anykščių, Biržų, Kupiškio, Pasvalio, Panevėžio, Rokiškio ir Ukmergės.

Šiųmetėje parodoje pastebimas didesnis dėmesys smulkiesiems žanrams – verpstėms, prieverpstėms, švilpukams. Be to, pagausėjo kalvystės ir tekstilės kūrinių.

Šios gražios parodos organizatoriai pasidžiaugė, kad visų žanrų meistrai ir šiais metais pasistengė pasitikrinti savo santykį su tradicija. Tai matyti iš parodoje eksponuojamų darbų tematikos, atlikimo technikos ir technologijos, į kūrybos procesą įdėtos širdies šilumos ir tautinės jausenos.

Tautodailės paroda išsiskiria iš kitų ekspozicijų autorių ir darbų gausa. Šiemet 235 liaudies meistrai pristato 696 kūrinius. Iš jų 27 Rokiškio skyriaus nariai. Šiais metais skyriaus gretas papildė dvi naujos kūrėjos. Tai juvelyrė Irutė Navickienė ir tapytoja Lialachan Jegorova.

Gegužės 16 dieną vyko parodos aptarimas.

Tautodailininkų vardu nuoširdžiai dėkojame vicemerui E. Vilimui už bagalbą organizuojant išvyką į parodos aptarimą.

Keletas užfiksuotų akimirkų:

IMG_8030,

IMG_8032, IMG_8026, IMG_8025, IMG_8021

20150516

«
»