Vasaros ir žiemos viražai Elvyros Keršulienės darbuose

Elvyra Keršulienė gimė 1934 m. gegužės 6d. Rokiškyje. Čia užaugo ir 1953 m. baigė vidurinę mokyklą. Vėliau mokėsi Lietuvos Veterinarijos akademiją, o ją baigusi dirbo pagal specialybę. Nuo 1997 m. yra LTS narė. Dalyvauja tautodailininkų rengiamose parodose, mokymuose,amato demonstravimo renginiuose.

Pomėgį rankdarbiams perėmė iš mamos. Vaikystėje mama išmokė austi juosteles, siuvinėti, megzti. Tačiau daugiau laiko tam ėmė skirti išėjusi į pensiją. Šiuo metu dar vis audžia vyriškus kaklaraiščius-juosteles, kurių anksčiau išausdavo per mėnesį apie trisdešimt-keturiuasdešmt. Audimui naudoja tik vilną ir liną. Mėgo žalią, gelsvą ir pilką spalvas. Dabar spalvų paletė darbuose šiek tiek platesnė.

Megstas raštuotas kojines ir pirštines, juosteles galite apžiūrėti šiuo metu Rokiškio krašto muziejuje vykstančioje Elvyros Keršulienės darbų parodoje „Vasaros ir žiemos vitražai“

Kartu su mumis parodos apžiūrėti atvyko svečiai iš JAV David ir Violeta Pivorunai. Tai Pabaltijo šalių ansamblio „BALTICUM“ nariai, kurie susirinkusiems dovanojo keletą muzikinių kūrinių. Svečiai domėjosi autorės darbuose išaustų raštų simbolika ir spalvų deriniais. Grožėjosi dvaro sodyba ir gražiu miesteliu.

„Buvo labai malonu susipažinti su kitais rokiškėnais.  Istrigo, kad jus visi mylite savo kraštą ir juo didžiuojatės, šiais kosmopolitizmo laikais tai yra labai didelė vertybė“-sakė Violeta ir David‘as.

Autorės darbus galima apžiūrėti iki liepos 15-osiois dienos.

Tekstas ir nuotraukos R.Sarajevienės

«
»