Rokiškio tautodailininkai ataskaitinėje Panevėžio bendrijos parodoje

Gegužės 23 d. rokiškėnai dalyvavo ataskaitinėje Panevėžio bendrijos tautodailininkų parodoje. Buvo atrinkta 20 autorių ( tautodailininkų ir laisvai kuriančių menininkų) , eksponuota 40 jų darbų.

Parodoje savo mezginių kolekcijas demonstravo net dvi rokišietės: V.Erslovienė pristatė vientisą mezginių kolekciją eglės motyvais, o V.Valiukienė demonstravo labai elegantišką ir puošnią megztų drabužių kolekciją. Parodos metu buvo įteikti tautodailininkų pažymėjimai dviems naujiems Rokiškio skyriaus nariams: mezgėjai V.Valiukienei ir keramikui I.Kovalevskiui. Pagaliau savo gretose turėsime ir keramiką.

Į respublikinę liaudies meno parodą buvo atrinkti trijų rokiškėnų kūriniai- Venecijaus Jočio medžio drožiniai, Onos Verbiejienės austos lovatiesės ir tautodailininkės Genovaitės Šimėnienės austi rankšluoščiai.

Tekstas ir nuotraukos iš renginio Jolantos Kareniauskienės:

Picture-183
V.Valiukienė ir jos mezginių kolekcija
Picture-184
Sveikininmai kolekcijos autorei
Picture-186
V.Erslovienė ir jos kolekcija
Picture-193
V.Tumėnaitė ir J.Varnienė aptarinėja parodą
Picture-222
V.Valiukienei įteikiamas tautodailininko pažymėjimas
Picture-226
Keramikas I.Kovalevskis

«
»

Įrašo “Rokiškio tautodailininkai ataskaitinėje Panevėžio bendrijos parodoje” komentarų : 1

  1. Labai smagu, kad atsirado toks puslapis ir nuotraukų iš parodų. Bet labai norėtųsi geriau įžiūrėti pačius darbus. Internetas yra gera erdvė parodyti parodų darbus didesniam žmonių kiekiui. Gyvenu toli ir neturiu galimybės pasižiūrėti parodų, kurios rengiamos Rokiškyje. Būtų smagu, jeigu atsirastų kokia nors skiltis, skirta grynai darbų fotogalerijai. Ir kad prie kiekvieno kūrinio būtų nurodytas autorius – juk jeigu naršantiems internete labai patiktų koks darbas, galima būtų pasiteirauti kontaktų, įsigyti… Labai linkėčiau, kad šiame puslapyje būtų galima matyti darbus ir jų kūrėjus, ne vien tik bendras renginių nuotraukas. 🙂