Vidmanto Zakarkos personalinė paroda

Rokiškio krašto muziejuje veikia pirmoji personalinė medžio drožėjo, tautodailininko Vidmanto Zakarkos paroda. Tai šiuo metu aktyviausiai ir produktyviausiai kuriantis drožėjas Rokiškio krašte. Drožti Vidmantas pradėjo palyginti neseniai, tik nuo 2003 metų, bet jau gali pasigirti dalyvavęs respublikinėse parodose Rokiškio krašto muziejuje Lionginui Šepkai atminti, prakartėlių parodoje, daugelyje medžio drožėjų plenerų. Jo sukurti kryžiai, koplytstulpiai ar skulptūros puošia daugelį miestelių, parkų, sodybų. Jau dveji metai, kaip šis laisvalaikio užsiėmimas visiškai užvaldė tautodailininką, ir pomėgis virto darbu.

Šioje parodoje eksponuojama per 50 autoriaus darbų religine, mitologine, filosofine tematika. Parodos lankytojai gali išvysti ir patį pirmąjį autoriaus darbą – miniatiūrinę moters figūrėlę paties meistro kurto burlaivio modeliui.

Autoriui linkime, kad parodos atidarymo metu netikėtai iš giedro dangaus pasipylusi liūtis atneštų gerus pokyčius kūryboje ir visad būtų lengva ,,prakalbinti“ medį ir žmonių širdis…

Jolanta Kareniauskienė

Keletas nuotraukų iš asmeninio V.Zakarkos archyvo:

kryžius Jūžintuose
kryžius Jūžintuose
rūpintojėlis
rūpintojėlis
parodos akimirkos
parodos akimirkos
drožėjas
drožėjas
parodos fragmentas
parodos fragmentas
«
»