Giedriaus Mikalkevičiaus tapybos darbų paroda

Balandžio 6 d. Policijos departamente atidaryta Rokiškio rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus patrulių būrio vado Giedriaus Mikalkevičiaus tapytų paveikslų paroda, kurioje eksponuojama 12 Giedriaus darbų. Tai jau antroji personalinė paroda šiais metais.

Generalinio komisaro pavaduotojas A. Stončaitis džiaugėsi, kad policijos bendruomenėje atsiranda vis daugiau kūrybingų įvairiapusių asmenybių ir įteikė G. Mikalkevičiui padėką už Lietuvos policijos tradicijų puoselėjimą ir įvaizdžio gerinimą.

Giedrius Mikalkevičius yra tautodailininkų sąjungos narys nuo 2010-ųjų metų. Jis pasakojo, jog giminėje netrūko kūrybingų asmenybių: senelis buvo nagingas kalvis, garsėjęs Obelių apylinkėse. Tėčio mama- puiki siuvėja, gyvendama vienkiemyje ir dirbdama ūkio darbus, rasdavo laiko ne tik klientes apsiūti, bet ir siuvinėti. Likimas davė labai kūrybingus tėvus. Apie save tapytojas pasakoja, kad tapybos srityje yra visiškas savamokslis. 2004 metais pradėjo kūrybines paieškas. Piešimo pradmenų ieškojęs knygose, skyrė daug laiko eksperimentams. Pirmiausia – vaikiška vaškine pastele, paskui – aliejine pastele, ant akvarelinio popieriaus ir popierinio kartono. Išbandžiau labai įvairių priemonių ir technikų, net… pirštus. Ir vis pasvajodavau pamėginti tapyti dažais. Bet išdrįsau tik pernai sausį. Pamėginau tapyti akrilu ant drobės, ir pats nustebau: rezultatai pranoko visas mano baimes ir lūkesčius. Tvirtai sudėtas, Valstybinės sienos apsaugos taktiką ir specialiųjų priemonių panaudojimą išmanantis, besidomintis kovine savigyna vyrukas puikiai valdo ir teptuką. Regis tai nesuderinama, tačiau 2011-aisiais gimė per 30 paveikslų. Jie labai spalvingi. Beveik visose tautodailininko drobėse karaliauja tėviškės peizažai ir gėlės iš lietuviško darželio. Į visus darbus stengiuosi įkrauti gerąją energija ir, tikiuosi, man tai pavyksta-pasakojo Giedrius Mikalkevičius.- Ir dar pridūrė,jog svarbiausia turėti tikslą. Taigi, toks mūsų Giedrius Mikalkevičius.

«
»