XVII respublikinė medžio drožėjų darbų konkursinė paroda Liongino Šepkos (1907 – 1985) premijai laimėti

Rokiškio r. savivaldybė ir Rokiškio krašto muziejus, siekdami įamžinti garsiausio XX a. dievdirbio Liongino Šepkos atminimą, skatinti medžio drožybos tradicijų išsaugojimą ir tęstinumą, nuo 1994 m. organizuoja respublikines medžio drožėjų darbų konkursines parodas Lionginui Šepkai atminti. Įvairios organizacijos, verslininkai ir privatūs asmenys yra įsteigę prizus. Laukiame aktyvaus dalyvavimo.

Dalyvavimo parodoje sąlygos:

  • Konkursinėje parodoje dalyvauja Lietuvos medžio drožėjai nepriklausomai nuo to, ar jie yra Lietuvos tautodailininkų sąjungos nariai, ar ne.
  • Iki 2012 m. rugsėjo 5 d. drožėjas į muziejų turi atgabenti ne mažiau 5 ir ne daugiau 10 savo kūrinių, sukurtų per pastaruosius 2 metus.
  • Taikomosios dailės drožiniai į parodą nepriimami.
  • Parodos dalyvis su drožiniais pateikia savo biografiją ir nuotrauką.
  • Nuo 2008 m. suteikiama teisė dalyvauti ir ankstesnių metų Liongino Šepkos premijos laureatams, jeigu nuo laureato vardo paskelbimo praėjo ne mažiau kaip 5 metai.

Numatoma, kad konkursinė paroda pradės veikti 2012 m. rugsėjo 10 d., o uždarymas ir laureato paskelbimas numatytas spalio 27 d. Prašytume iš anksto registruotis tel. 8- 458 52835 arba el. paštu: [email protected]

Muziejininkai

 

«
»