Akimirkos iš regioninės parodos Panevėžyje 2013

Šeštadienį, balandžio 27 d. negausus tautodailininkų būrelis vykome į Panevėžio dailės galerijoje visą mėnesį veikusios Panevėžio krašto tautodailės parodos aptarimą. Parodoje apie 700 darbų eksponavo 217 autorių iš Anykščių, Biržų, Kupiškio, Pasvalio, Rokiškio, Ukmergės ir Panevėžio. Mūsų rajoną pristatė 27 autoriai.

Šiemet renginys prasidėjo tylos minute – mirus ilgamečiui bendrijos pirmininkui Vidui Mažuknai pagerbti. Atminimui, jo artimas bičiulis, medžio skulptorius Vytautas Ulevičius paskyrė skulptūrų kompoziciją. Parodoje gausiausiai atstovaujama tapyba, skulptūra, tekstilė, įspūdingi kalvystės, karpinių, keramikos darbai, juvelyrika. Vyko parodos aptarimas, apdovanojimai, jubiliatų sveikinimai, naujai priimtiems nariams įteikti pažymėjimai. Renginyje dalyvavo meno žinovai ir kritikai iš Vilniaus.

Panevėžio miesto dailės galerijos direktorė Jolanta Lebednykienė sveikino tautodailininkus ir džiaugėsi, kad paroda buvo gausiai lankoma panevėžiečių ir svečių, parodą aplankė gausus skaičius moksleivių.

Šiame renginyje buvo numatyti naujo LTS Panevėžio bendrijos pirmininko rinkimai, deja susirinkome per mažai tautodailininkų, kad rinkimai butų užskaityti, tad pakartotiniai rinkimai įvyks gegužės 19 d. 10val. (Panevėžio Dailės galerijoje). Išklausėme šešių kandidatų prisistatymus, aktyviai buvo diskutuojama tautodailininkams svarbiais klausimais.

Buvo gera visiems pabendrauti, pasimatyti su senais draugais ir atrasti naujų, pasikalbėti apie meną, kūrybą, aptarti savo ir kitų darbus.

Šiais metais Rokiškio skyriaus narių gretas papildė šeši nauji nariai. Eglė Batrūnienė, Alė Gegelevičienė, Ona Bainaravičienė, Jūratė Budrienė, Rasa Skučienė, Stefanija Čypienė.

Teksto autorė Loreta Urbonienė. Nuotraukos R. Sarajevienės

E.Čypo AngelaiIMG_4073 IMG_4075 IMG_4074 IMG_4078 IMG_4092 IMG_4091 IMG_4087 IMG_4085

«
»